Peparkakehus er ein fin søndagsaktivitet.. :)
I fjor monterte eg peparkakehus med smørbukk-karamellar. Hadde eigentleg planlagt å bruke heimelaga karamellar i år.
Fløtekarameller
1 dl lys sirup
2 dl sukker
3 dl fløte
Tilberedning:
Ingrediensene blandes i en god kjele og kokes (så det bobler ordentlig) en times tid. Test massens konsistens ved å dryppe noen dråper karamell i litt kaldt vann. Da avkjøles massen raskt og du skal kunne forme en liten kule.
Og til pynt..
Royal Icing
1 eggehvite
ca. 4 dl siktet melis
1/4 ts sitronsaft
FREMGANGSMÅTE:
Konsistensen på massen er viktig for å få et godt resultat. Eggehvitene piskes sammen med melisen, og så tilsettes sitronsaften,massen piskes ca. 10 min. Den skal da være så fast at ringene står igjen etter vispen. Du kan gjøre en enkel test ved å ta litt masse mellom tommel og pekefinger, og dra fingrene fra hverandre. Massen danner da topper som ikke siger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar