torsdag 27. august 2009

Bringebærpai frå Tine

Kristine seier ho ikkje kan lage mat, men det trur eg ikkje på lenger! På middagsklubb på tysdag serverte ho smuldrepai med bringebær, og det var kjempegodt, den må eg lage ein gong! Ho har henta oppskrifta frå Tine, så det har eg også.

Botn
100 g smør
3 dl havregryn
3 dl kveitemjøl
Smuldre saman, ta til side 1 dl av deigen til å strø over etterpå, og ha i paiform. Forsteik i 200 g i 15 min

Saus
2 dl fløyte
1 dl sukker
1 dl sirup
Bland i ein kjele, og lat trekke i 20 min

Fyll
3 dl bringebær

Strø bringebær på forsteikt botn, hell over sausen, smuldre på resten av deigsmulane, og steik vidare i omlag 20 min. Server med is eller vaniljekesam. Namnam.

Eg tenker at denne forresten er fin å bruke frosne bær til. Og så trur eg at den blir god med andre typar bær også. Kanskje noko for rabarbrahausten min som ligg i frysen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar