Eg er jo glad i økologisk mat, og likar å kjøpe økologisk. Kjell er skeptisk, men han spiser det som er i skapet :)
Fann denne artikkelen, som diskuterar fordelar med økologisk mat.
1. Bonden sin helse. 3 millionar menneske vert kvart år forgifta av sprøytemiddel. Det er mange!
2. Kjemisk gjetteleik. Mange av sprøytestoffa viser ikkje langtidseffekt før etter fleire tiår. Sjølv om dei då vert trekt frå markedet, så kan skadane vere irreversible.
3. Ringverknadar. Sprøytemiddel sprer seg til økosystema rundt, og forureinar, og øydelegg det biologiske mangfaldet
4. Færre negative stoff i maten din. Ingen sprøytemiddel = ingen gift i det som vert servert.
5. Mat utan hemmelegheitar. Det er ikkje tillate med kunstig aroma, farge eller dei fleste konserveringsmidlar.
6. Meir av det sunne. Det er indikasjonar (ikkje eintydig bekrefta enno), på at økologisk mat inneheld meir vitaminar og antioksidantar
7. Smakar ein forskjell? Smaken er som baken, den er delt. Eg synes til dømes økologiske tomatar er mykje betre enn td vanlege smakstomatar.
8. Godkjenning og kontroll. Økologisk stempel er beskytta, og med stempel, så er vara kontrollert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar