søndag 4. oktober 2009

AMags heimelaga muslibar (granola bar)


I utdrikningslaget mitt drog AMag plutseleg desse kjempegode muslibarane opp av veska. Ho har alltid kjempegode oppskrifter, og er mitt mat-ikon :) (bildet henta frå joyfulabode.com)


Eg har fått oppskriften, og desse må eg berre prøve å lage.


Granola bars
320g havregryn

30g sesamfrø

45g solsikkefrø

150g rosiner og/eller tørkede aprikoser i biter

1 ts kanel

1 dl solsikkeolje

1,85 dl honning (dvs. i underkant av 2 dl honning)


Ovn: 180 C, form ca 23 x 33 cm kledd med bakepapir.


Ha havregryn, sesamfrø, solsikkefrø, rosiner/aprikos og kanel i en bolle og bland.Ha olje og honning i en kasserolle, smelt sammen over middels varme til alt er godt blandet.Ta kasserollen av plata, rør inn de tørre ingrediensene. Hell over i formen og press utover.Stekes ca 45 min. La den avkjøle seg helt før du skjærer i biter.


Også er dette jo bare veiledende da, men du kan variere det tørre etter smak og behag ;)

18 kommentarer:

  1. Hei,
    kom over bloggen din via mammabloggere.com, og måtte bare si at de müslibarene ser helt fantastisk gode ut! Tusen takk for oppskriften, skal testes ;-)

    SvarSlett
  2. Så kjekt å høyre, vonar det smakar! Eg skal fortelle venninna mi at du vil teste oppskrifta hennar, då veit eg at ho blir glad! :)

    SvarSlett
  3. Den er kjempegod! Eg har testa den, mitt einaste problem var at den vart litt svidd i kantane, så det lønner seg å følge med på den, og ikkje nødvendigvis steike så lenge som først anbefalt

    SvarSlett
  4. Hei. Fant bloggen din via google-søk etter oppskrift på granolabar. Gleder meg til å teste oppskrifta.

    SvarSlett
  5. Så koseleg Une! Desse er verkeleg kjempegode, eg skal lage meir av desse sjølv :)

    SvarSlett
  6. Da prøvde jeg oppskriften din i går og alle müslibarene forsvant i løpet av dagen :O) God idè til påfyll på tur eller til snacks...!

    SvarSlett
  7. Så kjekt å høyre! Vonar du bakar dei fleire gonger! :)

    SvarSlett
  8. Granolabar i ovnen - har improvisert over oppskriften og venter spent!!!! Deilig matpakkesnack til prinsegutten på 7 i morgen!Han har alltid med seg diverse små fargerike plastbokser (fra Rice) med ymse godsaker i, frukt, nøtter, grønnsaksstrimler - nå også forhåpentligvis granolabar. Tips tilbake: Saltbakte mandler. Aldeles vidunderlig! Mandler legges i en tykk saltlake en times tid (vellingkonsistens) Hell laken av, rist mandlene på svak varme sånn passelig lenge..(oppskrift bruker jeg aldri, her må det føles og smakes!)- "gni" mandlene i et kjøkkenhåndkle (de blir fort for salte, og da får man av det overflødige), legg til avkjøling. Oppbevares i tett boks.

    SvarSlett
  9. Vonar granola-en fall i smak, Barbamamma! Tusen takk for supert tips om mandlane. Oppskriften minner mykje om korleis eg saltbaker amadinepoteter til tapas, må prøves!

    SvarSlett
  10. vil bare også legge til at det går an og bruke tranebær i oppskriften, i stedet for rosiner eller aprikoser. etter å ha bodd i canada, der granola bars er mye mer utbredt, har dette blitt min personlige favoritt.

    SvarSlett
  11. hei:) super ide! men hvordan oppbevarer du dem? må de våre i kjøleskap eller kan man ha dem i kakeboks? og hvor lenge holder de seg?
    småsulten.:)

    SvarSlett
  12. Ingvild - det var lurt med tranebær, det er sikkert litt sunnare enn rosiner også. Eg har forsøkt med goji-bær, men dei vart litt svidd.

    Ang oppbevaring, så inneheld dei langtidshaldbare ingrediensar, så det er ikkje naudsynt med kjøleskap. Putt dei i ein kakeboks i skapet, eller helst i ein liten boks i treningsbagen eller veska, så har du litt ekstra energi på farten!

    SvarSlett
  13. er det noen som vet hvor mange kcal det er i en bar? :)

    SvarSlett
  14. Heile oppskrifta er på 3400 kaloriar, så det kjem litt an på størrelsen på bar-en.

    Dersom du deler heile oppskrifta i ti store bitar, så er ein bar 340 kaloriar.
    Dersom du deler heile oppskrifta i 34 bitar, så er det 100 kaloriar i kvar bar.

    SvarSlett
  15. Jeg lagde disse, men de ble altfor mye stekt, skjekka etter 35 min :-( Jaja, bedre lykke neste gang

    SvarSlett
  16. Å nei, så synd dei vart svidd. Vonar du klarte å redde litt. Får håpe at du prøver igjen, og får dei perfekte neste gong!

    SvarSlett
  17. Denne oppskriften skal prøves!!!
    Må bare handle litt først...

    En kan legge over et bakepapir viss en ser de begynner å bli lit godt stekte :)

    SvarSlett